luni, 6 iulie 2009

E 102 - tartrazina

Colorant galben,artificial,sub forma de pudra sau granule oranj deschis.Poate provoca alergii la persoanele care sunt alergice la aspirina (salicilati) si la persoanele asmatice.
La copii provoaca astm,rinita,urticarie.In plus,se considera ca ajuta la inducerea sindromului de hiperactivitate(ADHD).
Creste incidenta aparitiei unor tumori tiroidiene.Inhiba metabolismul zincului si interfereaza cu enzimele digestive.
Este utilizat pt. o gama larga de produse alimentare : bauturi alcoolice si nealcoolice, fructe si legume confiate, produse de cofetarie, de brutarie, biscuiti, napolitane, branza topita aromata, produse lactate aromate, sosuri, curry praf, mustar, surimi, icre de peste, peste afumat, snacks-uri, suplimente alimentare, supe la plic, vinuri , vin spumant, crustacee etc.
Doza zilnica admisa 7,5 mg / Kg corp.
SE RECOMANDA A NU SE DEPASI DOZA ZILNICA ADMISA.

Sursa : Gheoghe Mencinicopschi - " Biblia alimentara "


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu