marți, 14 iulie 2009

" Minciunele "

Un fel de gogosi fara drojdie...

Ingrediente : 3 oua , 400 gr. faina , 50 gr. unt ( sau margarina ) , 2-3 linguri de zahar ( sau mai mult dupa gust , oricum vor fi pudrate cu zahar ) , sare ( cam un sfert de lingurita ) , esenta de rom si de lamaie ( sau coaja rasa de lamaie ) , zahar vanilinat , o lingurita de praf de copt.

Mod de preparare : se amesteca toate ingredientele de mai sus intr-un castron punand la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie ( sau otet ). Daca aluatul rezultat este prea lipicios se mai adauga faina.
Aluatul se intinde pe masa din bucatarie presarata cu faina, cu ajutorul unui sucitor , intr-un strat subtire de aproximativ 0,5 cm. Cu ajutorul unui cutit se taie fasii de 2 cm latime si 5-6 cm lungime. Se cresteaza fiecare fasie pe mijloc si prin acea crestatura se scoate un capat , rezultand un fel de fundita. Se prajesc in ulei incins . Se scot cu o paleta intr-un castron in care am pus si cateva servetele pentru a absoarbe grasimea. Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu