duminică, 19 iulie 2009

Tocanita de cartofi de post


O tocanita de cartofi de post foarte gustoasa...
Ingrediente : 5-6 cartofi potriviti de mari, 1-2 cepe , 1 morcov , 3-4 catei de usturoi, sare , piper , boia de ardei dulce ,1 foaie de dafin, 1-2 linguri de bulion, verdeata ( marar , patrujel ).Se poate pune si un ardei gras ( de preferinta rosu ).

Mod de preparare : Se pune la calit in putin ulei ceapa tocata marunt, se adauga usturoiul tocat si el .Apoi se adauga in oala morcovul curatat, spalat si dat pe razatoarea mica .Cand sunt calite se adauga bulionul , se mai amesteca putin si apoi se adauga cartofii curatati , spalati si taiati cuburi.Se pune apa in oala ( in functie de cat de gros dorim sa fie sosul tocanitei ) si se lasa sa fiarba . Dupa ce fierbe putin se aduga condimentele ( in functie de preferinte ) .Cand cartofii au fiert se adauga verdeata tocata marunt si se stinge focul.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu