Edulcorant intens si potentiator de aroma,artificial.A fost descoperit din intamplare in anul 1965 de catre Schlatter.Puterea de indulcire este de 150-200 de ori mai mare decat a zaharozei.Se degradeaza daca este expus timp indelungat la temperatura.Gustul si aroma foarte apropiata de a zaharului.
Este interzis celor care au fenilcetonurie.
Doza zilnica admisa :40 mg / Kg corp.
Este unul dintre cei mai controversati aditivi alimentari,efecte adverse :oboseala , ameteli, halucinatii, iritabilitate, dureri de cap, palpitatii, dureri articulare, spasme musculare, pierderea memoriei, cancere de creier .
NU SE RECOMANDA CONSUMUL FRECVENT SI DEPASIREA DOZEI ZILNICE ADMISE.
Sursa : Gheorghe Mencinicopschi- " Biblia alimentara "
marți, 7 iulie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu